Osvrt na nemili Pravilnik HSDP-a


Ko će kome nego svoj svome

Pročitavši novi Pravilnik o CRO-CUP-u ne mogu a da ga ne komentiram. Sad će opet biti “onaj ludi Pedišić“ ali baš me briga. Naglašavam da je ovo moje osobno mišljenje, a ne stav kdp Donata. Klub će svoj stav o ovom Pravilniku iznijeti naknadno. Komentirat ću samo najveće bisere ovog pravilnika pa neka drugi prosude da li sam lud ili ne. Pa evo jedan dio tog  zanimljivog Pravilnika :

Članak 7.

U svim natjecanjima (utrkama)  Cro Cup-a priređivač je dužan osigurati novčani nagradni fond u minimalnom iznosu 4.500,00 kn, koji se raspoređuje na sljedeći način:


1. Mjesto u apsolutnom poretku (m i ž) 1.000,00 kn

2. Mjesto u apsolutnom poretku (m i ž)    750,00 kn

3. Mjesto u apsolutnom poretku (m i ž)    500,00 kn


Iznosi iz ovog nagradnog fonda dodjeljuju se isključivo registriranim ili licenciranim natjecateljima.

Priređivač CRO CUP natjecanja pored propisanog nagradnog fonda, može predvidjeti i drugi nagradni fond otvoren za sve sudionike natjecanja. 


Sve bi ovo bilo prihvatljivo da novčane nagrade dodjeljuje i isplačuje Savez a ne klubovi priređivači, ali da se nagrade mogu dodjeliti samo licenciranim natjecateljima, e to je stvarno za svaku osudu. Možda bi bilo dobro da se kao uvijet stavi ( slično kao i kod seniorskog prvaka države ) da osvajači nagrada ne smiju biti članovi  kdp Donata već nekog drugog, sastavljaču Pravilnika dražem klubu. Ili da svim ostalim klubovima olakšamo posao, pa da im ko god je sastavljao ovaj Pravilnik pošalje imena plivača koji mogu osvojiti novčanu nagradu zajedno sa brojem tekućeg računa pa da im se ta nagrada avansno uplati prije početka sezone. Ako mislite da je ovo smiješno i da sam pretjerao, onda dobro pogledajte što piše u članku 12. Pravilnika za natjecanja u daljinskom plivanju:


Članak 12.

HSDP utvrđuje sljedeće dobne kategorije natjecatelja za državna prvenstva:

Plivačice (ž) Plivači (m)

Mlađi kadeti do 11 godina do 11 godina

Kadeti 12-13 godina 12-13 godina

Mlađi juniori 14-15 godina 14-15 godina

Juniori 16-17 godina 16-17 godina

Mađi seniori 18-19 godina 18-19 godina

Seniori 20-24 godine 20-24 godine

Veterani* preko 30 godina preko 30 godina

Apsolutna sva godišta sva godišta


Kategorija seniori zatvorena ????? Iz ovoga proizlazi da seniorski prvak države ne može postati netko stariji od 24. Bože pomozi onome koji je ovaj pravilnik pisao i izvedi ga na pravi put. Ne znam za koga se ovaj Pravilnik pisao, ali ne mogu se oteti dojmu da se nekome pogodovalo. Svi smo mi ljudi i svi griješimo ali ovakve stvari se ne mogu nazvati greškama. U nadi da će se oni koji su ovo pisali barem malo zamisliti, mada znam da se kao i dosada ništa neće promjeniti,


Srdačno Vas sve pozdravljam, te Vam želim sretan Božić i sve najbolje u novoj 2019.godini. 


Neven Pedišić


Posljednje novosti